Германия легализира канабиса. Било модерна политика и защита на децата и младите хора. Ето от кога

Партиите от управляващата в Германия коалиция се споразумяха по последните детайли за легализирането на канабиса в Германия. Това съобщи в. „Франкфуртер рундшау“, пише Труд.

Следователно законът може да влезе в сила на 1 април“, обявиха заместник-председателите на парламентарните групи Дагмар Шмит, Мария Клайн-Шмайнк и Константин Куле след последния кръг от преговори в Берлин. И допълниха: „Регламентите са истински крайъгълен камък за една модерна политика в областта на наркотиците, която засилва превенцията и подобрява защитата на здравето, децата и младите хора“.

Законът да бъде разгледан в Бундестага в средата на февруари. При наличието на съгласие на парламентарните групи в управляващата трипартийна коалиция одобрението се смята за сигурно.

След това Бундесратът (горната камара) ще разгледа законопроекта на 22 март. Неговото одобрение обаче не е задължително.

Така на 1 април ще бъде отменена забраната на канабиса, която е в сила над 40 години (продажбата и отглеждането са забранени със закон през 70-те и 80-те години на миналия век). Също от 1 април домашното отглеждане и притежаването на определени количества от наркотика ще бъде разрешено за пълнолетни лица.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!