Терзиев забрани „Безсмъртния полк“ в София. Варна – не

СО забрани шествие на „Безсмъртния полк“ в памет на жертвите срещу фашизма. За това сигнализира във фейсбук един от организаторите на митинг шествието Светозар Съев.

КритичноБГ публикува целия текст без редакторска намеса.

Фашизмът се възражда в България и Европа. Столична община забранява провеждането на Митинг – шествие „Безсмъртният полк на България“ в памет на 35 000 жертви загинали в борбата срещу фашизма в България и за освобождението на Европа.“

Според Софийска община:

1. Провеждане на митинг и шествие, свързани с темата: „Безсмъртен полк-
България“, на 09.05.2024 г. от 09.00 ч. до 11.00 ч., със сборен пункт на участниците от
09.00 ч. до 09.30 ч.: Паметник на Незнайния воин и шествие от 10.00 ч. до 11.00 ч. до
Паметник на Съветската армия.

На този фон, общината във Варна не е забранила шествие, защото в социалните мрежи местните организатори от Сдружение „Россияне-21 век“ обявиха, че събитието „Безсмъртен полк“ ще се проведе утре следобед, като шествието ще тръгне от входа на Морска градина.

През 2023 година провеждането на шествието „Безсмъртен полк“ също бе прекратено със заповед на тогавашния кмет на Столична община Йорданка Фандъкова, припомни SafeNews

Столична община не съгласува провеждането на шествието „Безсмъртен полк“, като въпреки този отказ организаторите и участниците се събират на сборния пункт на пл. „Св. Ал. Невски“ с намерение да проведат планираното от тях мероприятие. Участниците в мероприятието заявяват, че ще използват руски и съветски знамена, които в настоящата обстановка могат да се тълкуват като символи на подкрепа за войната на Русия срещу Украйна.

По данни от сектор „Общинска полиция“ в района на сборния пункт, както и на крайната точка на заявеното шествие – Паметника на Съветската армия в Княжеска градина – се събират групи от граждани с противостоящи искания.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!