Лавров: Войниците ни на фронта продължават делото на Великата отечествена война

от Лазар Лазаров
Лавров

Руският народ се вдигна на свещена битка, защитавайки Родината от опитите на западните държави да подчинят Руската федерация на своите интереси, и в това отношение участниците в специалната операция за защита на Донбас и всички, които им помагат, продължават делото на героите от Великата отечествена война. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на церемония по полагане на цветя на мемориалните плочи в руското външно министерство, предаде Известия.

Както постъпиха нашите бащи и дядовци, които доброволно отидоха на фронта <…> за бъдещето на своята страна, така и днес виждаме необикновено надигане на нашия народ за тази още една свещена битка, когато новите владетели на света се опитват да отмъстят за своите <…> вековни опити да подчинят Родината ни на своите интереси, <…> използвайки откровено нацисткия режим в Украйна, който подхранваха в продължение на много години“,  заяви Лавров.

Войниците на руската армия на фронта и хората, които им осигуряват всичко необходимо или представляват Русия на международната сцена, продължават делото на своите бащи и дядовци, спечелили Великата отечествена война, отбеляза той.

Ръководителят на Министерството на външните работи припомни, че предишния ден руският президент Владимир Путин по време на встъпването си в длъжност припомни, че днешните руснаци са длъжници на хилядолетната история на страната и този дълг поставя отговорност както върху всеки гражданин, така и властите. 

Лавров отбеляза, че руското външно министерство се стреми да обедини онези страни от световното мнозинство, които не приемат стремежа на западните държави да се наричат „цъфтяща градина“ и да говорят пренебрежително за останалите страни като за „дремеща джунгла“. 

По думите му световното мнозинство осъзнава, че Русия се бори за всички онези, които искат да живеят „с разума си“, да почитат традициите си и да не страдат от проявите на нацизъм или расово и религиозно потисничество, насърчавани от Запада и неговите сателити.

Известия припомня, че по-рано на 7 май Путин отбеляза в речта си при встъпването в длъжност, че предишните поколения руснаци винаги са поставяли Родината на първо място и са постигнали големи победи, които вдъхновяват днешните жители на Русия, превърнали се в обединен народ. Той уверено гледа в бъдещето и ще преодолее всички препятствия. В същото време президентът отбеляза, че ще продължи да работи за формирането на многополюсен световен ред заедно с други центрове за суверенно развитие.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!