Песков предупреди за опасността от намеса на НАТО в Украйна заради позиция на Зеленски

от Лазар Лазаров

Москва смята за крайно провокативна появата на сайта на украинския президент Владимир Зеленски на петиция с искане да бъдат поканени чужди войски в Украйна, заяви говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков по време на разговор с репортери, предаде РИА Новости.

По-рано на сайта на Зеленски беше регистрирана петиция с искане да бъдат поканени чужди войски в Украйна. Песков заяви, че киевският режим е доста непредсказуем и че намесата на военните от страните от НАТО в украинския конфликт на терен крие огромна опасност.

Авторът на петицията иска „възможно най-скоро“ да бъде взето решение за търсене на помощ от всяка от държавите членки на Европейския съюз (ЕС), Обединеното кралство и САЩ по отношение на въвеждането на техни войски в Украйна.

Петицията трябва да събере 25 хиляди гласа, за да бъде разгледана от президента на страната.

„Затова смятаме това за изключително предизвикателна провокация и, разбира се, наблюдаваме това много внимателно“, отбеляза говорителят на Кремъл.

Критично припомня, че по-рано Певсков заяви, че съдбата на украинския президент Владимир Зеленски е предрешена. Според говорителя на руския президент скоро мнозина, включително жители на Украйна, ще започнат да се съмняват в легитимността на украинския държавен глава. 

Преди това Песков заяви, че Специалната военна операция ще завърши с успех за Русия и Европа ще трябва да изградят отношенията си с нея на нови основи. 

Източник: РИА Нововсти, Lenta.ru

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!