Федерален съд в САЩ: Родителите нямат право да оттеглят децата си от ЛГБТ часове

Федерален съд постанови в четвъртък, че родителите, които са подали иск срещу училищен район в Мериленд, нямат право да отказват децата си от участие в часовете, в които се преподава ЛГБТ. Това пише американският консервативен сайт Freebeacon.

Родителите, които са подали иск срещу Montgomery County Public Schools, са поискали от училищния район да възстанови предишна политика, която им е позволявала да оттеглят децата си от обсъждането на книги, в които има ЛГБТ герои.

През януари окръгът въведе тази политика, но през март промени курса си.

Съдът стигна до заключението, че претендираното от ищците процесуално право да направляват възпитанието на децата си, като се откажат от учебната програма в държавното училище, която противоречи на религиозните им възгледи, не е основно право„, постановява съдия Дебора Л. Бордман, назначена от Байдън в Окръжния съд на САЩ за окръг Мериленд.

Откакто президентът Джо Байдън встъпи в длъжност, демократите на федерално и щатско ниво прокарват програма за ЛГБТ в училищата.

През юли 2022 г. Министерството на образованието на Байдън предложи промени в тълкуването на дял IX от Закона за гражданските права, които да задължат училищата да предоставят на транссексуалните ученици възможността да използват бани и съблекални, които отговарят на тяхната полова идентичност, а не на биологичния им пол.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!