Архимандрит Васиан: Не съм предполагал, че православна България ще игони руски свещеници по толкова унизителен и обиден начин!

„Никога не съм предполагал, че православна България, която руските войници освободиха преди почти 150 години, ще прогони руски свещеници по толкова унизителен и обиден начин!“

Това  разказа изгоненият от страната ни архимандрит Васиан от Руската цълква в интервю за телевизионния канал „Россия 24“.

Той разказва още, че миряните са стояли на 20 метра от храма, но не им е било позволено да го доближат, защото свещениците били под арест. На тях също не позволили да се доближат до хората

„Към квартирата ми дойде полицай и ме наблюдаваше как си приготвям багажа в куфара. „Взех си паспорта, а той ми го взе. Даде ми го на границата. Това беше направо невероятно“, добавя той. 

Припомняме, че българските власти наредиха настоятеля на Руската православна църква в София архимандрит Васиан и двама служители на църквата „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ да напуснат страната, тъй като смятат, че „представляват заплаха за сигурността“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!