Синът на Пригожин е новият ръководител на ЧВК „Вагнер“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Частната военна компания „Вагнер“, която стана подразделение на „Росгвардия“, се оглавява от сина на починалия основател на ЧВК Евгений Пригожин – Павел. Това съобщава The Moscow Times позовавайки се на представител на организацията в Пермския край.

Цялата структура – оперативни процедури и командири – остава същата. „Всичко е същото, с изключение на полигона Молкино. Базата на „Вагнер“ ще бъде разположена на територията на Ростовска област“, уточниха от областната управа.

Каналът „VCHK-OGPU“ в социалната мрежа Телеграм написа, че 25-годишният Павел Пригожин преговаря за преминаването на наемниците на ЧВК под контрола на отдела на Виктор Золотов, за да „запази марката и активите“. За това съобщава и близкият до Вагнер канал „Сива зона“.

Евгений Пригожин разказваше приживе, че на 18-годишна възраст синът му отбил задължителната си военна служба в армията и месец след завършването ѝ заминал на война в Сирия. „Оттогава той е бил и е постоянно в горещи точки като част от ЧВК „Вагнер“, където получава първия си черен кръст“, твърдеше бизнесменът, като разкри, че Павел се сражава в Донбас.

Според завещанието почти цялото имущество на Пригожин, който загина в самолетната катастрофа, отива при Павел. Двете дъщери получават само малка част от имуществото.

По данни на Ura.ru синът на основателя на Вагнер е в бизнеса от 5 години. Той основава Beta през 2018 г., а от 2020 г. е начело на Lakhta Plaza. Фирмите на Павел Пригожин са специализирани в изграждането на елитни недвижими имоти в Санкт Петербург. Той е собственик и на жилищния комплекс Lakhta Park.

По-рано стана известно, че групата „Вагнер“ е възобновила приема на договорна служба, за да бъде изпратена на война в Украйна и други страни. Желаещите да сключат договор трябва да са на възраст между 20 и 55 години. Заплащането започва от 80 хиляди рубли. Размерът му зависи от местоположението и вида на дейността. На участниците във военни операции се обещават 240 хил. рубли.

Кандидатите не трябва да имат влязло в сила наказателно постановление, да не са издирвани, да не са под полицейско наблюдение или да не са под гаранция. В същото време „Вагнер“ подчертава, че лицата, които са преминали от групата в структурите на Министерството на отбраната и доброволните отряди под негов контрол, не се приемат обратно.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!