Следственият комитет на РФ потвърди смъртта на Пригожин с молекулярно-генетичен анализ

Следственият комитет на Русия (СК) потвърди смъртта на бизнесмена Евгений Пригожин при катастрофата на самолета му в Тверска област. Агенцията публикува изявление в Telegram.

Разследването е приключило с молекулярно-генетични анализи. „Според резултатите от тях самоличността на всички 10 загинали е установена, те отговарят на списъка на полета“, заяви говорителят на МС Светлана Петренко.

Припомняме, че на 23 август в Тверска област се разби самолет Embraer. На борда е имало седем пътници и трима членове на екипажа, но никой не е могъл да бъде спасен. Сред пътниците са бизнесменът Евгений Пригожин, както и Дмитрий Уткин, ключов командир на „Вагнер“.

Според една от версиите на разследването е възможно да е имало бомба в отделението за колесника на самолета.

По-рано Следственият комитет иззе полетните записващи устройства от мястото на катастрофата в Тверска област на бизнес самолета Embraer, който е изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург. Разследващите продължават да проучват района и да изземват документи, които са от значение за установяване на всички обстоятелства на самолетната катастрофа.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!