Украйна изрева от целувката на Урсула и Зеленски цъфнала на плакати в Австрия. СНИМКА

Украинското посолство в Австрия се оплака от „подли и неморални“ плакати, които бяха окачени в страната от представители на Партията на свободата (FPÖ). Дипломатическата мисия изпрати официална нота до австрийското външно министерство, осъждайки позицията на политиците, съобщава Укринформ.

Плакатът изобразява украинския президент Владимир Зеленски и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да се целуват.

Надписът върху него гласи: „Спрете безумието на ЕС!“

Отбелязва се, че Партията на свободата използва тези плакати като предизборна пропаганда за изборите за Европейски парламент. От посолството сметнаха подобна стратегия за манипулация и обида към украинския народ.

Австрийските политици на свой ред заявиха, че съдържанието на плаката не е антиукраинско по своята същност, а критикува бездействието на Урсула фон дер Лайен, която „не предприема достатъчно мерки за установяване на мирния процес“, допълват от дипломатическата мисия.

„Продължаваме да работим активно и изхождаме от факта, че политиката на измама и лъжа е абсолютно неморална и подла“, подчертават от посолството.

По-рано украинското посолство в Австралия се възмути от показването на британски филм за специална военна операция (SVO), като обвини създателите му в проруска позиция. Дипломатическото ведомство протестира срещу прожекцията на документалния филм „Украинската война: Другата страна“, заснет от британския режисьор Шон Лангън и показан по телевизионния канал ABC.

Източник: Lenta.ru

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!