Песков отговори на Макрон, как ще се изграждат новите отношения между Русия и Европа

от Лазар Лазаров
Песков

Русия и Европа ще трябва да изградят отношенията си на нови основи. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери, предаде Известия.

Така той коментира изявлението на френския президент Еманюел Макрон, че Европа трябва да е готова да изгражда отношения с Русия след края на конфликта в Украйна.

„По един или друг начин отношенията ще трябва да се изграждат, рано или късно Специалната военна операция ще завърши с успех за нас“, увери прессекретарят на руския президент по време на брифинга.

Отделно Песков подчерта, че Русия като държава не представлява заплаха за никого. 

Русия като държава не представлява заплаха за никого, все пак ще трябва да се разберем как ще живеем. Това ще бъдат споразумения за нови модалности на отношенията. Няма да е възможно да изграждаме отношения както преди и никой няма да иска това, най-вече ние“, отбеляза той.

Според него Русия има богат опит в отношенията с европейските страни, който ще бъде взет предвид при изграждането им.

Известия припомня, че по-рано, през декември 2023 г., руският президент Владимир Путин отбеляза, че нормализирането на отношенията с Европейския съюз зависи не само от Руската федерация. Той подчерта, че Москва не е развалила едностранно диалога с Брюксел. В същото време той потвърди готовността си за изграждане на отношения с ЕС.

Критично припомня, че по-рано военният министър на Русия Сергей Шойгу заяви, че Русия няма нито военни, нито геополитически интереси да атакува страни членки на НАТО“ Както обясни министърът, действията на Русия са насочени единствено към защита на „своя народ“, като в същото време Москва полага всички усилия за поддържане на стратегическа стабилност.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!