BILD с документи: В детска градина направили стая за мастурбиране на децата!

Детска градина в Керпен, Германия предлага да се организира стая за мастурбация за децата, защото това е „част от сексуалното образование„. Това пише немското издание BILD.

В детската градина „Свети Рохус“ в Керпен на децата очевидно е била предлагана възможност да мастурбират!

В концепцията за сексуално образование се посочва, че на отделните деца е позволено „да се оттеглят в защитено пространство в съответствие с техните нужди, за да открият и задоволят себе си физически (това не е позволено на обществени места и в присъствието на други хора)“, пише изданието.

Концепцията е била достъпна на уебсайта на детската градина, но след това е била премахната. Същата обаче е на разположение на BILD, твърдят от медията.

Детската градина. Снимка: BILD

По-нататък в концепцията се казва: „Когато едно малко дете си играе с гениталиите си и ги докосва с очевидно удоволствие, то не знае нищо за социалните табута, за това „какво не е редно“, още по-малко, че това, което прави, се смята за неприлично или мръсно. То изследва и открива тялото си и обича да се задържа там, където му е особено приятно.“

„Ако спрете детето си в този момент и му кажете, че не му е позволено да се докосва „там долу“, можете да му нанесете много вреди, защото детето ще възприеме, че: „Има нещо в моето тяло, което не е правилно, не е добро и по някакъв начин е неприлично или отвратително“, пишело още в концепцията на детската градина.

Говорителка на управлението на града е коментирала: „Нито местоположението на самия дневен център, нито впечатлението, придобито по време на посещението на място, не оставиха съмнително или отрицателно впечатление„.

Тъй като обаче е имало опасения, че „концепцията“ на детската градина няма да бъде изтълкувана добре, говорителката заявява: „По тази причина тази концепция беше премахната от интернет още през ноември 2023 г. и оттогава е в процес на преразглеждане. Целта е да се привлече вниманието на всички детски градини в града към темата за сексуалността“, добави тя.

На въпрос на BILD архиепископията на Кьолн обяснила, че не разполага с помещение, „където децата да се оттеглят за физически преживявания„.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!