След като се наложи да влиза през заден вход на събитие, на Байдън му ограничават и речите заради протести

Джо Байдън

На фона на засилващите се протести на пропалестински демонстранти в колежите Белият дом планира президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис да присъстват минимално на традиционния пролетен ритуал – произнасянето на речи при започване на учебната година, съобщи NBC news.

КритичноБГ припомня, че вчера активисти проведоха митинг в подкрепа на Палестина пред хотел, където се проведе годишният прием на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом в събота, 27 април. На събитието е участвал и президентът на САЩ Джо Байдън. Той е избегнал протестиращите в предната част на хотела, където се е провеждало мероприятието, като влязъл през задния вход, където все пак е бил посрещнат от по-малки групи протестиращи, призоваващи за прекратяване на огъня.

Служител на Белия дом отказа да съобщи как Байдън ще отговори на размириците в кампусите. Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза пред репортери тази седмица, че Байдън винаги гледа на тези речи „като на специален момент да предаде съобщение – окуражаващо послание, послание, което, надяваме се, е вдъхновяващо за завършващите и техните семейства“.

„Той ще направи всичко възможно да изпълни това, тъй като той е свързан със случващото се, с болката, която изпитват общностите“, каза тя.

Представители на кампанията на Байдън обаче са на друго мнение. Според тях, въпреки медийния фокус върху протестите в университетските кампуси, обществените допитвания и техните собствени проучвания показвали, че младите избиратели са по-загрижени за други проблеми.

Ново проучване на Харвардския университет било установило, че инфлацията и здравеопазването оглавяват списъка с най-важните въпроси за избирателите на възраст 18-29 години. Насилието с огнестрелно оръжие, защитата на демокрацията, изменението на климата и репродуктивните права на жените също са на по-високо място от войната в Газа.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!