Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност

Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно не успя да се справи с екзистенциалните проблеми, пред които е изправен блокът в съвремието, каза унгарски евродепутат пред леви депутати в Страсбург във вторник, пише RMXnews.

„Пет пропилени години са зад гърба ни, Европейският съюз се провали в управлението на кризи, той е слаб и разделен и се нуждаем от промяна в Брюксел през юни“, каза Енико Гьори, евродепутат от управляващата партия Фидес на Виктор Орбан, по време на финала пленарна сесия на настоящия Европейски парламент.

Говорейки пред унгарски журналисти по време на почивката на сесията, Гьори обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че „живее в алтернативна реалност“, след като тя заяви, че блокът е в по-добро състояние сега, отколкото преди пет години.

Изявлението е смело и политически сляпо изявление, напълно извън реалността, и показва отношението на Европейската комисия към това, че хората (трудно) преживяват в ежедневието си“, каза Гьори пред медиите.

Политикът от Фидес подчерта, че европейските съседи са във война, цените на енергията и инфлацията са скочили през покрива, а цяла Европа е отровена от ефектите на погрешни санкции вече две години. „Европейската комисия предприе мерки в икономическата политика по идеологически причини и не е в състояние да адаптира зелената политика и цифровото преминаване към променените реалности и да ги направи по-разумни. Конкурентоспособността на ЕС е в криза“, каза тя.

Шестмесечното унгарско председателство на Съвета на Европейския съюз, което ще започне на 1 юли, ще разгледа въпроса за конкурентоспособността като основен приоритет, с акцент върху намаляването на бариерите на вътрешния пазар и създаването на равни условия, добави Гьори.

Тя отбеляза, че едва 36 процента от финансирането на ЕС за възстановяване след Covid е изплатено на държавите членки и като не изплаща никакви средства на Унгария, ЕС създаде дисбаланс в целия блок, което навреди на европейската конкурентоспособност.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!