Al Jazeera: Над 260 деца са убити в Газа при израелските въздушни нападения

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че най-малко 260 деца са загинали при израелските нападения в Газа, пише Al Jazeera.

Останките от град Газа

Палестинското външно министерство заяви, че от събота насам израелските въздушни удари са разрушили над 22 600 жилищни сгради и 10 здравни заведения и са повредили 48 училища.

Преди минути Al Jazeera съобщи, че единствената електроцентрала в Газа разполага с гориво за още най-много 12 часа, цитирайки палестински служител

„Единствената електроцентрала в Ивицата Газа и единственият доставчик на електроенергия в момента ще свърши горивото след 10-12 часа, заяви председателят на Палестинската енергийна администрация Тафер Мелхем пред радио „Гласът на Палестина“.

В понеделник Израел прекъсна електроснабдяването на Газа в рамките на така наречената „пълна обсада“.

КритичноБГ напомня, че вчера палестинският министър на здравеопазването Май Кайлех заяви пред телевизия Al Hadath, че в Ивицата Газа липсват лекарства.

„Ситуацията е много трудна, запасите от лекарства в ивицата Газа са на изчерпване. Подготвили сме конвои за Газа, но Израел не им позволява да влязат“, подчерта тя.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!