Захарова сравни политиката на Молдова с тази на Третия райх

от Лазар Лазаров

Политиката на президента на Молдова Мая Санду напомня на експериментите на Третия райх върху езика и националността на хората. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова на 9 май, предаде Известия.

„Що се отнася до Санду, знаете ли, мисля, че това е сравнимо с експериментите на Третия райх. Само тогава и там се е експериментирало толкова много с националността на хората, с техния език, посочи тя пред ТАСС.

Според дипломата с действията си Санду е „пренаписала хората“ по определен шаблон, без да иска тяхното мнение.

Известия припомня, че по-рано на 22 април Санду подписа закон за преименуването на държавния език на Молдова на румънски. Според нея онези, които в продължение на десетилетия твърдяха, че молдовците говорят молдовски език, искаха да разделят нацията и сега румънският може да се превърне в „катализатор за консолидация на обществото“.

Както съобщи Критично по-рано Захарова заяви, че  Западът се опитва да изтрие Русия от редиците на победителите във Втората световна война. Според нея Западът подготвяше съдбата на Украйна за Русия, но президентът Владимир Путин „обърна реката назад“. Говорейки за президента на Украйна Владимир Зеленски, Захарова го нарече изрод, предал народа си и дядо си, който се бори срещу фашизма по време на Великата отечествена война.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!