Администрацията на Байдън дава $700 000 за превенция за забременяване на транссексуални мъже

Министерството на здравеопазването (HHS) на администрацията на Байдън ще отдели близо 700 000 долара средства за програма за предотвратяване на бременност, насочена към транссексуални мъже, пише CBS austin.

„С безвъзмездното финансиране на проекта от HHS за Центъра за иновативни изследвания в областта на общественото здраве в Калифорния, средствата ще са насочени за насърчаване на транссексуалните момчета да използват презервативи по време на секс. Това послание, макар и включено в повечето програми за сексуално образование на тийнейджъри, не винаги е насочено към транссексуалните момчета“, информира медията.

Данните сочели, че: „Транс-идентифицираните младежи може да са по-малко склонни да използват презервативи, когато правят секс с хора, които имат пениси, и е поне толкова вероятно да забременеят, колкото и цисджендър момичетата„, пишат те.

На тази неравнопоставеност в здравеопазването трябва да се обърне внимание„, категорични са изследователите.

„Изследователите възнамеряват да използват средствата за провеждане на фокус групи, за да определят начина, по който транссексуалните младежи вземат решение относно секса. С тези данни групата след това ще проведе „консултативни екипи за съдържание“.

Президентът на САЩ Джо Байдън е отпуснал средства за насърчаване на подобни инициативи за сексуално равенство и преди. През септември Националният институт по здравеопазване предостави на Детската болница в Сиатъл 240 000 долара за създаването на инструмент за сексуално възпитание на ЛГБТ. Очакваше се да се намалят  „инфекциите, предавани по полов път, рисковото сексуално поведение, излагането на насилие и други последици за здравето“.

През юли Бюрото за съдействие на правосъдието на администрацията отпусна 2 милиона долара от средства на данъкоплатците на феминистка организация, посветена на „справяне със структурния расизъм и токсичната мъжественост“. Наградата беше една от 53-те грантове, дадени на различни групи, на обща стойност 95 милиона долара.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!