Wall Street Journal дава отговор, дали Путин стои зад смъртта на Навални

Смъртта на Алексей Навални през февруари в отдалечен арктически затворнически лагер вероятно не е била пряко разпоредена от Владимир Путин, въпреки откритите критики на Навални към руския президент, съобщи в петък The Wall Street Journal.

Въпреки подозрителните обстоятелства на смъртта на опозиционния лидер, изданието съобщава, че Путин може би не е искал Навални да бъде убит. Позовавайки се на „хора, запознати с въпроса“, Journal съобщава, че няколко американски разузнавателни агенции, включително ЦРУ, Службата на директора на националното разузнаване и разузнавателното звено на Държавния департамент, споделят това мнение.

Нито една от разузнавателните агенции, цитирани от „Джърнъл“ или Пентагона, не е отговорила на молбите за коментар от страна на Business Insider.

Макар че според източниците на „Джърнъл“ американските разузнавателни служби смятат, че моментът на смъртта на Навални – която настъпи, когато негови служители твърдяха, че той е на прага на освобождаването си – не е бил специално замислен от Путин.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!