След Варна и Пловдив се надига на протест в подкрепа на миньорите и енергетиците!

Пловдив се вдига на спонтанен протест в подкрепа на миньорите и енергетиците ни по магистралите и за „отменяне на политиката за принудително изваждане на домакинствата на свободния енергиен пазар“. Това видя КритичноБГ от публикация в нарочно направена фейсбук – страница.

Публикуваме текста, с който организаторите се призовават пловдивчани на протест:

Пловдив на Протест- за запазване на енергийната независимост на България в подкрепа на справедливите искания на енергетици и миньори, за отменяне на политиката за принудително изваждане на домакинствата на свободния енергиен пазар (съгласно ЗИД на ЗЕ)

Протест на енергетици и миньори

На 9 и 10 октомври 2023 от 16.00 до 19.00 часа от Централна Поща по ул.“Ал. Батенберг“, ул. „Райко Даскалов“ ,бул. „Шести септември“, до площад „Съединение“ крайна точка.

Не само на думи, но и със скромно дело, ние, като будни граждани заставаме редом с нашите сънародници, които предпочетоха да отстояват с достойнство своето право на труд, енергийния суверенитет на България и правото на участие във вземането на стратегически решения!

Борба за отстояване на законното им право на труд срещу стремежите на корумпирани служебни лица и държавни служители за разпределение на прословутите милиарди от Брюксел!

Борба за запазване достъпа на ВСИЧКИ Български граждани до топлина и светлина!

Протест на енергетици и миньори

Борба срещу поредното унищожение на стратегически активи – мини, ТЕЦ-ове, прилежаща инфраструктура, ликвидиране на възможността за експлоатация на стратегически ресурс – въглища!

Трябва ли да унищожаваме Общонационално богатство на стойност поне 20 пъти надвишаващо подаянията на ЕК в рамките на стратегически разрушителната Зелена сделка?!

Вече направихме подобна скъпоструваща ни грешка с предсрочното затваряне на реактори 3 и 4 на АЕЦ Козлодуй!

Осъзнаваме причиняването на неудобства, поднасяме нашите извинения на съгражданите ни и заявяваме ,че цената на такива временни неудобства е несравнимо по-ниска от загубата на суверенитет, достъп до топлина и светлина , и препитание за десетки хиляди Български семейства!
Призоваваме местната власт към обществено отговорна реакция и трезвост и да не налива масло в огъня със забрана или отклоняване на манифестацията !

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!