С викове „Оставка“ протестът продължи! Железничарите застанаха зад миньорите и енергетиците

С викове „Оставка“, протестиращите миньори и енергетици на АМ „Тракия“ до Стара Загора взеха решение да продължат своя протест.

Причина за това бе неудовлетворението им от решението на народното събрание по въпросното споразумение, подписано вчера от властта и техни представители от страна на синдикатите, разбра КритичноБГ.

„Достатъчно ми беше това, което чух. Значи трябва да се въоръжим с още повече сила, дух и да продължим напред“, каза представител от синдикатите на миньорите. 

Той се обърна към присъстващите енергетици: „Без значение, че техните лидери подписаха Споразумението, призовавам ги, продължете да ни подкрепяте. Само така можем да успеем и нещата да се случат„.

Един от протестиращите предупреди всички да се оглеждат за провокатори: „Било партийни, било от държавата. „Внимавайте, пазете се. Защото е сигурно, че държавната машина ще се включи изцяло„.

Той прочете и Декларация на синдикатите на железничарите от КНСБ  в България. В нея те изразяват изцяло подкрепа на исканията на миньорите и енергетиците

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!