Учен обяви пред Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г.

Около 20% от бюлетините на президентските избори в САЩ през 2020 г. са били фалшиви. Американският журналист Тъкър Карлсън говори за това на 27 април по време на разговор със старши изследовател в Heartland Institute Джъстин Хаскинс, който беше излъчен в социалната мрежа X (преди Twitter).

Той и екип от учени от Heartland Institute са проучили данни от социологически проучвания от годината на победата на президента на САЩ Джо Байдън .

„Зададохме на хората редица въпроси. Така например попитахме: Гласувахте ли в щат, в който вече не сте законно пребиваващ? Това е доста прост въпрос. Ако не сте постоянно пребиваващ в щата, не можете да гласувате там.

17% от хората, почти всеки пети, отговарят с „да“ – те са го направили“, каза Хаскинс.

Според журналиста най-много нарушения са открити при гласуването по пощата. Освен това 21% от анкетираните признават, че са попълнили формуляра за други хора, а 17% от анкетираните са фалшифицирали подписа на приятел или член на семейството.

Ден преди това, 26 април, Bloomberg съобщи за загубата на паритет от страна на Байдън в седем щата. Отбелязва се, че през последните месеци той беше фаворит на гласоподавателите от суинг щатите, но сега е загубил голяма част от подкрепата си в резултат на депресивната икономическа ситуация в страната. Известно е също, че проучването е проведено от 8 до 15 април, като в него са участвали 4,96 хиляди американци.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!