Путин от Червения площад: Русия няма да допусне глобален сблъсък!

от Лазар Лазаров

Русия ще направи всичко (възможно), за да предотврати глобален сблъсък. Това заяви руският президент Владимир Путин, говорейки на 9 май на парада на Червения площад, предаде Известия.

„Русия ще направи всичко, за да предотврати глобален сблъсък, но в същото време няма да позволим на никого да ни заплашва – нашите стратегически сили винаги са в готовност“, заяви държавният глава.

Путин подчерта, че страната отхвърля претенциите на която и да е държава или съюз за изключителност, тъй като знае докъде води прекомерността на подобни амбиции. 

В момента Западът се опитва да изопачи истината за Втората световна война, припомни президентът.

Държавният глава на Русия Владимир Путин по време на военния парад в чест на 79-ата годишнина от победата във Великата отечествена война на 9 май нарече участниците в специалната военна операция герои на Русия.

Сутринта на 9 май на Червения площад в Москва започна основният военен парад в чест на 79-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.

В него участват повече от 9 хиляди души и над 70 единици техника, както и две авиационни групи – „Руски витязи“ и „Стрижежи“. Пешата колона включва полкове, батальони и роти по видове и родове войски, екипажи от суворовски, нахимовски, кадетски и музикални училища, младежки армейци, жени военнослужещи, казаци и сборен военен оркестър и участници в Специалната операция по защита на Донбас.

В тържествата по случай Деня на победата участват лидерите на редица държави, сред които президентите на Беларус Александър Лукашенко, Казахстан Касим-Жомарт Токаев, Киргизстан Садир Джапаров, Таджикистан Емомали Рахмон, Туркменистан Сердар Бердимухамедов, Куба Мигел Диас-Канел, Лаос Тонглун Сисули , Гвинея-Бисау Умару Сисоку Ембало и Узбекистан Шавкат Мирзийоев.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!