Страхил Ангелов за 2023 г.: Окончателен банкрут на демокрацията. Вървим към диктатура. ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАВА!

Мнението взе Валентин Кардамски

От КритичноБГ се обрнахме, към политици, журналисти, общественици, анализатори, пубични фигури да споделят мнението си: Каква бе 2023 г. за България и българите. Представяме ви мнението на Страхил Ангелов:

Изпращаме една много тъжна за България година! Година на цинизъм, лицемерие, демагогия, невежество и тотална морална разруха. Свободата, за която мечтаехме, окончателно се превърна в бандитска анархия. Пълен и повсеместен духовен крах!

Станахме свидетели на окончателния банкрут на демокрацията, която се оказа измамна опаковка, която замаскира олигархията и на ударна, насилствена дехуманизация – повсеместен отказ от и унищожение на всякакви ценностни ориентири, които в някаква степен са били валидни и са служили за опора на обществото ни до скоро.

Пълно разложение и деградация на наведения ни, безгръбначен и сервилен политически елит, който се отказа от легитимност и пое по пътя на тиха диктатура. Като идеология на националното единство на българския народ се пробутва русофобия и ежеминутно потвърждаване на колониалният ни статут като символ на прогрес и напредък.

В съзнателния си живот аз не помня толкова явна и арогантна подмяна на вота на българските граждани и подобно демонстративно незачитане и погазване на закона.

Пред очите ни се извърши откровенна гавра и то ритуална с българската Конституция и с националната ни памет.
Това, което наистина ме уплаши и втрещи бе ентусиазма на една озверяла глутница от маргинали, които намериха себе си и осмислиха живота си с разчленяването на фигурата на българската майка с дете на ръце, която беше част от композиция на безцеремонно и безкрупулно нарязан и унищожен български паметник в центъра на столицата ни.

Българската държава под натиска на шепа девианти наряза и захвърли в калта съветския войн, който освободи Европа от кафявата чума и изгаси пещите на Аушвиц, Бухенвалд, Майданек… Фашизмът и нацизмът получиха реабилитация – всичко това изглежда плашещо и не вещае нищо добро за идните поколения!

Изпращам тази година с ясното съзнание, че общесъвеният договор, с който сме живяли някак си до момента, е скъсан и захвърлен на бунището на историята. Той вече не е валиден! Унищожен е едностранно от една малцинствена хиперактивна общност без да се търси съгласие и това парави съжителството ни „заедно“ занапред практически невъзможно.

Моят еднозначен извод от всичко, на което станахме свидетели през 2023 година е, че ПОВЕЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ, ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАВА!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други мнения:

Мажд Алгафари пред КритичноБГ: 2023-та година бе най-силна в разрухата на Родината ни!

Д-р Гълъбова: 2023-та е годината на скандалите, лъжите, омразата и разделението. Но иде Видовден. Най-тъмно е преди зазоряване

Румен Петков за 2023 г.: Благодарение на уродите във властта изгубихме достойнството си като народ!

Иван Таков: 2023-та беше година на разтърсващи разломи в българското общество

Тодор Беленски за 2023 г.: Светът отива към формиране на макрорегиони, надеждата за България е изграждане на нов елит

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!