Румен Петков за 2023 г.: Благодарение на уродите във властта изгубихме достойнството си като народ!

Интервю на Валентин Кардамски

В края на 2023 г. от КритичноБГ се обърнахме към Румен Петков, член на коалиционния съвет на ЛЕВИЦАТА и председател на АБВ за вид ретроспекция и коментар за случилото се през последните 12 месеца в държавата ни

– Каква беше 2023 г. за България?
– Изключително лоша. България и разкъса вековни връзки. България, чрез своето правителство, подкрепи нацизма и погроми собствения си авторитет на страна участвала срещу нацистка Германия в Трети украински фронт. И, практически, страна, която се участва във войната срещу Русия.

– А в политически план?
– Най отвратителният политически резултат. Реабилитирането на Борисов и Пеевски и насаждането на страх у хората от участие в протест. Защото всички, които участвахме в протеста, видяхме какви уродливи политически явления могат да направят сглобка и да унищожат достойнството на България и на българите.

– Какво постигнахме?
Да ни намразят Сърбия, Унгария и Австрия с нелепи стъпки, насочени срещу тяхната енергийна сигурност. Постигнахме никой да ни няма за държава, на която може да се разчита и постигнахме (правителството) народът да донамрази институциите. Постигнахме парламент с 8% доверие да решава фундаментални за бъдещето на народа ни въпроси, като например, конституцията.

– Какво не успяхме и изгубихме?
– Не успяхме да защитим държавата си от уродите във властта. Изгубихме, благодарение на уродите във властта, достойнството си като народ. Изгубихме енергията да протестираме в името на демокрацията и да протестираме, пазейки обществото и историята си от груби посегателства.

– Вашето пожелание към хората за 2024 година?
– Желая на всички българи да си върнем вярата в протеста, от там и вярата в държавата и нейните институции. В политически план едни нови избори само биха направили България по добро място за живот.

Преди всичко здраве и мир!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!