Румен Петков: Мястото на Христо Иванов и компания е в гьола, в смрадта. Тагарев е национално предателство и позор

От ЛЕВИЦАТА  инициираха протест, който беше подкрепен от жителите на Ямбол срещу базиране на многонационален дивизионен щаб на НАТО край града. За час бяха събрани 500 протестни подписа против базирането на щаб. Към шествието се присъединиха от БСП и Възраждане. Освен това е в напреднал план решението за събаряне на Паметника на Съветската армия. От ЛЕВИЦАТА са разположили палатки край монумента с денонощна охрана.

По тези и други въпроси потърсихме за мнение Румен Петков, член на коалиционния съвет на ЛЕВИЦАТА!

Интервюто взе Валентин Кардамски:

– Г-н Петков, от ЛЕВИЦАТА организирахте протест срещу изграждането на бази на НАТО, в които да бъдат настанени над 8500 войници. Каква е опасността, ако това се случи, за Ямбол, региона и за България?

Най-напред Ямбол става цел за всеки наш враг. Ние сме обявили, че врагът е Русия. Струва ми се, че някак пропуснахме летището в Безмер, в което България инвестира огромни средства.

За Вашата аудитория ще споделя, че през 1990 година ние напуснахме Варшавския договор с 350 налични военни самолета. Днес нямаме 3,5 самолета, но сме си платили 8 на нашите „братя“ от САЩ, които издевателстват над нас и не ни ги дават. И ще си платим още 8.

Кой е врагът? Врагът са САЩ, защото възпрепятстват възможността ни да обезпечим нашите ВВС. 350 самолета срещу 3,5. САЩ ни взеха парите и не ни дадоха нищо.

Връщам се на Ямбол и региона. Те концентрират опасност от гледна точка на готовност на приемане на чужди самолети. Защото ние ще приемаме чужди самолети и чужда военна сила, тъй като ние нямаме такава. И ще я изпровождаме някъде. Това става в Ямбол. Затова от ЛЕВИЦАТА се изправихме до нашите колеги в града и казахме, че това е национална кауза: Дотук!

– Същевременно всички социологически изследвания показват, а и не само, виждаме често протести на българските граждани за неучастие във войната, за неразполагане на допълнителни войски на НАТО на наша територия, за неизграждане на нови бази. Но след като Тодор Тагарев стана военен министър вече се планират нови бази на НАТО?

Тагарев е украински слуга. Казах го преди две години. Той за съжаление едва преди месец призна с една нагла усмивка, че е бил съветник на военното министерство на Украйна. Аз слуги от типа на Тагарев и Денков не искам да коментирам. Те са национално предателство и позор. Искам да се обърна към нашите сънародници да чуят Робърт Кенеди – младши, Скот Ритър, Джеймс Рикард – един изключителен експерт на ЦРУ, Макс Блументал и др.- това са не просто граждани на САЩ, а които са работили и работят за ЦРУ и Пентагона, които казват истината, каквато е.

Тук нашите промити съзнания ни обясняват, че има руска пропаганда. Ако Робърт Кенеди-младши е говорителят на руската пропаганда, аз бих се изправил до него веднага.

– Дъглас Макгрегър, бивш първи съветник на шефа на Пентагона по времето на президента Доналд Тръмп, казва, че НАТО скоро ще приключи, заради нанесения погром в Украйна. На този фон военният ни министър Тодор Тагарев е подписал документ – писмо с намерения с румънския си колега за обособяване на „Регионално командване на компоненти за специални операции между двете страни“. В документа се говори за активизирането им в началната фаза на криза или в началото на конфликт. Вашият коментар?

Ако намерите още един Ваш колега, който задава въпроса за това писмо – намерение ще ви заведа в Плевенската панорама лично, за да видите Освобождението на България от турското робство. Тагарев е украински слуга и ще направи за Украйна всичко, но за България – нищо.

Казал съм преди две години, че той трябва да обясни от какво живее. Казва, че не е получил и една гривна от Украйна. От България трябва да получи две.

За национално предателство се лежи (в затвора) доживот. Точка!

Това писмо за намерение има съвършено конкретни ангажименти. Онзи насила станал академик Денков – такъв позор в академична общност няма. Като министър на образованието притискал академиците да го изберат и става такъв с един глас. Но да не коментираме това позорно явление, което ще бъде забравено бързо.

Това писмо, за което питате трябва да бъде обект на специализирано разследване от Прокуратурата, защото има конкретни ангажименти, какво ние трябва да направим до 2024 година, какво трябва да наравим сега и веднага. Чест Ви прави, че поставяте въпроса, но ще останете сам. Както е казал класикът – във времена, в които се говорят само лъжи от медиите да говориш истината е елемент на екстремизъм.

– Да припомним един важен въпрос, който първи от ЛЕВИЦАТА повдигнахте – за американски проектозакон, внесен в Конгреса, който регламентира разполагане на военни сили на НАТО в Черно море. Докъде е стигнал този проектозакон и ще бъде ли приет? Според Елена Поптодорова е бил закъснял.

Елена Поптодорова дълги години беше на издръжката на Мултигруп. Вероятно има повече информация от мен, но този проектозакон цели да покаже три неща.

Първо – изключителната неграмотност на законодателите от САЩ. Оставям настрана, че говорят, че имат отношение с Македония от 300 години, когато въобще не е имало САЩ. Оставям настрана, че декларират Молдова като черноморска държава, което е ярък признак на неграмотност.

Второ, те визират държави, които искат да управляват ръчно. България е една от тях.

Трето, веднага казвам, че този проектозакон е престъпен, спрямо нашата национална сигурност. Ако сложите този проектозакон, който вече е внесен за гласуване в комисиите на Конгреса на САЩ, заедно с писмото за намерения на Тагарев ще видите едни и същи цели.

В целия проектозакон пише за интересите на САЩ, за ценностите на САЩ. Дали ценностите на САЩ ще запазят корупцията на семейство Байдън не е наша работа. Но там във всеки втори член от конкретиката пише – стратегическите цели и интереси на САЩ. Какво отношение имаме ние към тях? Ние нямаме ли стратегически интереси? Очевидно, според Тагарев, ние имаме цели и интереси да приветстваме Украйна.

Не е ли срамно, че нашата вицепремиер и външен министър (Мария Габриел) се хвали с прессъобщение, че е разговаряла с колегата си от САЩ (Антъни Блинкен). И най-голямото постижение на България било, че сме посрещнали Зеленски у нас?

За Вашата аудитория казвам, че ние всички сме платили 100 000 лева да пратим самолет, който да го вземе, че да дойде тук и да се снима с група безродственици. Това е резултатът от посещението му. Но, според нашата външна министърка, ако вие ми кажете българската ѝ фамилия ще бъда благодарен, резултатът от това правителство е Зеленски.

– Казахте, че в проектозакона внесен в Конгреса за гласуване са записани американските ценности и интереси. Сред тях ли е събарянето на Паметника на Съветската армия? Прочетох, че от ЛЕВИЦАТА сте направили палатков лагер да го пазите. Изповядвайки американските интереси и ценности трябва ли да съборим всичките си руски и съветски паметници?

България има повече от 450 паметника свързани с Руско-Турската освободителна война и около 75-80 за Втората световна война, Отечествената война и за, както казват руснаците – Червената армия.

Ние пазим историята. Не пазим един или друг паметник.

Съборихме много паметници. Събаряме историята си. Искам да кажа на Вашата аудитория, че д-р Гьобелс, човек на почит на това, което го има в Украйна, е казал: Когато на един народ му вземеш културата – остава тълпа. Когато му вземеш историята го правиш стадо. Стадните дейци Христо Иванов и компания трябва да бъдат видяни от нашия народ в целия им ръст.

И нашият народ трябва да им покаже къде им е мястото. А тяхното място е в гьола. Това е народна мърша, която трябва да бъде изпратена в мястото на смрадта.

Забележка, КритичноБГ ще даде право на отговор, ако някое от цитираните от Румен Петков лица се почувства засегнато

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!