След встъпването в длъжност на Путин Кадиров призова за превземането на Одеса и Харков

от Лазар Лазаров

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров се изказа за хода на Специалната военна операция на Русия в Украйна след встъпването в длъжност на руския президент Владимир Путин. Той заяви, че руските военни трябва да превземат Харков и Одеса този месец и че украинските власти трябва да подпишат документи, гарантиращи сигурността на Русия, предаде Lenta.ru.

Кадиров заяви, че руската армия трябва да действа по-активно и по-сурово и да завземе най-близката територия. „Смятам, че трябва да атакуваме по-активно, да нанасяме по-силни удари, докато има време, този месец, трябва да завземем най-близката територия. Задължително е да вземем Одеса, Харков“, подчерта той.

Ръководителят на Чечения също смята, че след това руските власти трябва да задържат президента на Украйна Владимир Зеленски, а също така да го принудят да подпише документи, гарантиращи сигурността на Русия, както и на рускоезичните жители, живеещи на територията на Украйна.

Според чеченския лидер след Деня на победата, 9 май, Русия я очакват добри и приятни промени. Той отбеляза, че икономиката в страната расте, а държавният глава е поставил нови задачи пред правителството.

„Ние вървим напред, нашата икономика расте. Вчера Путин постави нови задачи пред бъдещото правителство, новото правителство и благодари на правителството, което се труди ден и нощ“, отбеляза Кадиров, говорейки след встъпването в длъжност на държавния глава.

Чеченският лидер отбеляза, че сега Русия ще продължи да бъде активна както на политическата сцена, така и в зоната на СВО. Той прогнозира и нови резултати на бойното поле. „И в икономическо отношение се справяме чудесно. Нямаме абсолютно нищо, за което да се притесняваме, докато имаме такъв лидер“, заключи той.

По-рано беше съобщено, че Кадиров е дошъл в Кремъл за встъпването в длъжност на руския президент Владимир Путин.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!