Юлиян Ненчев, водач на листата на „Солидарна България“ в Плевен: Да върнем града и региона на икономическата карта на България!

За водач на листата на Коалиция „Солидарна България“ в Плевен Ваня Григорова и Мая Манолова издигнаха Юлиян Ненчев, който е родом от там и е бизнесмен. В 46-то НС той беше член във Временната комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от правителствата на Бойко Борисов, по известна, като Комисията по ревизия.

– Г-н Ненчев, приехте поканата от Ваня Григорова и Мая Манолова от Коалиция Солидарна България да водите листата в Плевен. Защо? 

Мая Манолова като омбудсман и Ваня Григорова като синдикален лидер са се доказали като борци за солидарност и справедливост за онеправданите обикновени и работещи хора. Винаги към мен са се обръщали граждани от Плевен с проблеми и съм търсел решението ни. През коалиция Солидарна България виждам възможност да помогна на още повече хора.

– Какво си поставяте като цел в парламентарната си работа, ако плевенчани и от областта Ви се доверят? Преди бяхте и в комисията по ревизия на правителствата на Борисов?

Цел номер едно е да върнем Плевен на икономическата карта. Областта ни изостава страшно много от другите. Плевен трябва отново да се превърне в място, което да задържа младите хора и да им дава опции за развитие, социален живот и спокойствие за семейната среда.

С комисията за ревизия разкрихме много злоупотреби с публични средства на предходните правителства на ГЕРБ и Бойко Борисов. Дадохме достъп на гражданите и осветлихме тъмните тайни на задкулисните сделки, с които беше ограбвано цялото общество. Моето мнение е че такава комисия трябва да има във всеки парламент, защото българите заслужават да знаят как се изразходват техните пари.

– Какви експерти имате в листата ви? Кои са личностите?

В листата на Солидарна България в Плевен има експерти от всички области – IT специалисти, адвокати, учители, работещи хора в различни сектори. Истинска гражданска листа, защото в крайно време хората сами да могат да определят начина, по който да се развива страната ни.

Аз като водач съм кореняк плевенчанин и съм завършил математическата гимназия. През годините изградих успешен бизнес в областта на онлайн търговията. Илия Николов, който е втори в листата и е един от най-популярните адвокати не само в област Плевен. Поля Коларова от Червен бряг е трета и се занимава със счетоводство.

– Каква кампания ще водите?

Кампанията ни ще бъде позитивна и даваща решения за всичките проблеми на областта. Целта ни не е да се настаним на удобните депутатските кресла, а да решаваме казусите на обикновените и работещи хора. Техните проблеми вече не търпят отлагане. Изтече времето за елементарно политическо говорене. Време е да запретваме ръкави и да работи. Ние от работа за хората не се плашим.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!