В Англия строят първите сгради само за ЛГБТ-пенсионери на мястото на болница. СНИМКА

В Манчестър ще бъде изградена първата в Обединеното кралство жилищна сграда само за хора, които са ЛГБТК+ ориентация и която е част от „забележителното“ предложение за града, пише Daily Mail.

На мястото на болницата Spire в Уоли Рейндж ще бъдат построени 120 апартамента за допълнителни грижи.

Предложението е разкрито от Great Places Housing Group, която планира да построи два нови жилищни блока на мястото на разрушената болница.

Единият ще бъде „четири-пет етажна“ тухлена сграда, включваща 80 апартамента с една и две спални за хора над 55 години от общността LGBTQ+, а другият ще има 40 апартамента, също с една и две спални.

Вече е започнало обществено допитване за схемата, която се подкрепя от градските власти и Пол Мартин, главен изпълнителен директор на фондацията LGBT.

„Мнението на местната общност е от ключово значение за успеха на тази разработка“, каза г-н Мартин.

„Насърчаваме хората да изразят мнението си, за да помогнат за оформянето на бъдещето на този забележителен проект, за да се гарантира, че той предлага безопасен и гостоприемен дом за възрастните ЛГБТ+ хора.

Според плановете по-голямата част от жителите ще бъдат от ЛГБТ+ общността в Манчестър, които ще живеят заедно с други членове на местната общност.

Като част от схемата, по-малкият блок от 40 апартамента ще бъде достъпен за купувачи на първо време и ще отговаря на условията за споделена собственост. Той ще бъде отделен от другата сграда, която е предназначена за хора над 55 години.

По-голямата сграда ще включва имоти за социален наем. В нея ще има и общи помещения, салони и стаи за лечение, както и озеленени градини.

Съветникът Гавин Уайт, ръководител на жилищния отдел на градския съвет на Манчестър (на снимката вдясно), приветства схемата като „знаково развитие за LGBTQ+ общността на Манчестър“.

Хелън Спенсър, изпълнителен директор по въпросите на растежа в жилищната асоциация Great Places, заяви, че „вълнуващият и иновативен проект има за цел да създаде първата в Обединеното кралство специално построена и съвместно създадена жилищна схема за ЛГБТК+ с допълнителни грижи„.

Вярваме, че тази схема не само ще отговори на специфичните нужди и стремежи на ЛГБТ+ общността, но също така ще увеличи разнообразието и жизнеността на Уоли Рейндж като квартал – добави тя.

Срещата за обществено обсъждане ще се проведе на 12 януари между 14:00 и 20:00 ч. на площадката на Russell Road и отново от 12:00 ч. до 16:00 ч.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!