Украински военнослужещ: Западът може да изпрати инструктори в Украйна, за да замрази войната

от Лазар Лазаров
Украински войници

Западът обсъжда възможността за изпращане на инструктори в състава на контингента, който ще раздели армиите на Русия и Украйна (Въоръжените сили на републиката – ВСУ), за да се „замрази“ войната. Това съобщи офицерът от Въоръжените сили на Украйна Серхий Алимов, предаде Lenta ru.

Алимов се позовава на информация от украински военнослужещи, преминаващи обучение в западни страни, предаде в Телеграм сайтът за новини и анализи „Страна“.

По думите на военнослужещия, чуждестранни военни инструктори са готови да отидат в Украйна и да изпълняват мисията по разделяне на армиите срещу възнаграждение от десет хиляди евро на месец.

Критично припомня, че по-рано бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън заяви, че  поради недостиг на боеприпаси и персонал на въоръжените сили, Украйна е изправена пред крах на бойното поле. „Вярвам, че това ще бъде по-скоро колапс, отколкото постепенна капитулация. Анализаторът сравни ситуацията със срутването на моста Франсис Скот Кий в Балтимор, след като кораб се разби в него на 26 март. 

Преди това ръководителят на кабинета на Владимир Зеленски, Андрий Ермак, заяви, че  настъпва критичен момент за Украйна, като се има предвид недостига на оръжие в украинската армия и продължаващите дискусии в Конгреса на САЩ по въпроса за пакета помощ за Киев. „Проблемът за нас е времето. Искам да подчертая, че сега е критичен момент. Много е важно пакетът [помощ на САЩ] да бъде одобрен този месец“, подчерта  той.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!