Лари Джонсън: Крахът на Украйна ще бъде жесток и светкавичен

от Лазар Лазаров

Поради недостиг на боеприпаси и персонал на въоръжените сили, Украйна е изправена пред крах на бойното поле. Това заяви бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в интервю за You Tube канала Dialogue Works, предаде Lenta.ru.

„Вярвам, че това ще бъде по-скоро колапс, отколкото постепенна капитулация, прогнозира той. Анализаторът сравни ситуацията със срутването на моста Франсис Скот Кий в Балтимор, след като кораб се разби в него на 26 март. 

Според Джонсън „това ще бъде жестоко и светкавично“ и НАТО трябва да помисли какво ще прави след това.

Той отбелязва, че първоначално обучените редови войници на ВСУ вече са били ранени или убити. Украйна също така изпитва остър недостиг на боеприпаси и артилерийски снаряди и е принудена да „драпа и проси“, докато САЩ разполагат с достатъчно снаряди едва за два или три дни.

Lenta припомня, че по-рано Лари Джонсън заяви, че руската армия унищожава отбраната на украинските въоръжени сили по цялата фронтова линия. Той подчерта, че Русия върви напред, а Украйна отстъпва.

Критично припомня, че по-рано ръководителят на кабинета на Владимир Зеленски, Андрий Ермак, заяви, че  настъпва критичен момент за Украйна, като се има предвид недостига на оръжие в украинската армия и продължаващите дискусии в Конгреса на САЩ по въпроса за пакета помощ за Киев. „Проблемът за нас е времето. Искам да подчертая, че сега е критичен момент. Много е важно пакетът [помощ на САЩ] да бъде одобрен този месец“, подчерта  той.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!