Скот Ритър описа обстановката на фронта и заключи: Всичко свърши за Украйна!

от Лазар Лазаров
Скот Ритър

След като украинската противовъздушна отбрана престана да прикрива войските, Русия започна да контролира изцяло небето и да унищожава войниците на ВСУ, когато те се появят. Това заяви бившият офицер от военното разузнаване на САЩ Скот Ритър в интервю за YouTube канала Dialogue Works, предаде РИА Новости.

„Докато украинците изтеглят войските си, обръщат ги и се окопават – те вече са мъртви. Пристигат подкрепления – те са мъртви още преди да стигнат до бойното поле.  Командирите се опитват да се срещнат, за да си дадат отчет – те са мъртви“, обясни анализаторът.

Според Ритър Русия контролира въздушното пространство не само благодарение на планираните бомби, но и на използването на безпилотни самолети. Експертът отбеляза, че украинските военни са изразходвали западни ракети на стойност милиони долари за унищожаване на безпилотни самолети. Сега, когато те са изчерпани, руските безпилотни самолети вече  поразяват стратегически цели, без да срещат никаква съпротива.

„Всичко свърши за Украйна“, заключи Ритър.

Критично припомня, че по-рано министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу съобщи, че загубите на въоръжените сили на Украйна от началото на годината надхвърлят 80 хиляди души. Той добави, че украинската армия е загубила и 14 хиляди оръжия.

По-рано  бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън заяви, че поради недостиг на боеприпаси и персонал на въоръжените сили Украйна ще бъде изправена пред колапс на бойното поле. Той уточни, че това ще бъде срив, а не постепенна капитулация. Според Джонсън „това ще бъде жестоко и светкавично“ и НАТО трябва да помисли какво ще прави след това.

Преди това ръководителят на кабинета на Владимир Зеленски, Андрий Ермак, заяви, че  настъпва критичен момент за Украйна, като се има предвид недостига на оръжие в украинската армия и продължаващите дискусии в Конгреса на САЩ по въпроса за пакета помощ за Киев. „Проблемът за нас е времето. Искам да подчертая, че сега е критичен момент. Много е важно пакетът [помощ на САЩ] да бъде одобрен този месец“, подчерта  той.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!