Мъск се заяде с изказване на Джейк Съливан за Украйна

Милиардерът Илон Мъск след думите на представител на Белия дом за възможна победа на Украйна попита как би изглеждала тази победа. Въпросът си той публикува в социалната мрежа X.

Потребител на мрежата публикува в профила си фрагмент от реч на съветника по националната сигурност на президента на САЩ Джо Байдън Джейк Съливан. В нея той заявява, че Украйна иска да спечели конфликта с Русия и Вашингтон възнамерява да я подкрепи.

Мъск се включи в коментарите и зададе въпрос в отговор на думите на представителя на Белия дом: „И как изглежда тази победа?“ 

Веднага под неговия коментар, който редица медии изтълкуваха като заядлив, и американският журналист Том Елиът се включи:

„Нито веднъж не съм видял някой от тези „репортери“ да зададе този основен въпрос. За 200 милиарда долара обаче американците заслужават поне основен план за действие.“

Преди това Мъск критикува изявленията на правителството за Украйна. Според него думите на Белия дом за ситуацията в Украйна не отговарят на реалността, а администрацията на президента на САЩ Джо Байдън няма ясно разбиране за целите си в конфликта.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!