Костадин Костадинов: „Възраждане“ не просто реализира радикална промяна в България, но и създава нова европейска политика

Интервю на Валентин Кардамски

Г-н Костадинов, на прага сме на местните избори. Очаквате ли координирана и масирана атака на партиите от властта срещу „Възраждане» по време на кампанията?

– Не е нужно да очаквам масирана атака, тя не е спирала. По-скоро очакваме по време на кампанията тя да се разгърне, тъй като „Възраждане“ е единствената опозиционна сила в България. Не просто опозиционна сила, а се е устремила към първото място в политическата сцена и на местните избори шансът нашата организация да вземе изключително сериозни позиции в местната власт в момента е огромен. Точно поради това марионетното правителство на американското посолство ще направи всичко необходимо, за да може да ни спре.

Най-елементарното, разбира се, е с медии – медиен чадър и медийна блокада върху всички наши инициативи.

Много по-сериозно е обаче това, което те заявиха с желанието си да забранят „Възраждане“ – това представлява една открита тоталитарна фашистка репресия от съвременен вид. Така че тепърва предстои да видим какво ще ни поднесе още управляващият фашистки режим, но каквото и да е то, ние сме готови за него. И едно мога да кажа със сигурност – техните планове няма да успеят. Победата е наша.

Намирате ли паралел и в това, че немски политици заговориха за забрана на „Алтернатива за Германия“ в момент, в който вдига убедително резултата си и то в цяла Германия?

– Позволете ми да бъда малко по- обширен в отговора си. Вчера имах разговор с Ник Кайтенс, който е общински съветник от „Партията на свободата“ в Хага, Нидерландия. Господин Кайтенс беше дошъл до Варна да се види специално с мен, като пратеник на Герт Вилдерс – председател на тази партия, която на последните избори в Нидерландия е на трето място, в момента по социологическите проучвания е на второ. Разговаряйки с него установих, че при тях има абсолютно същата ситуация, има изявления, призиви и подписки от страна на местни общественици, разбирайте същите като нашите „интелктуалци“, които направиха подписка срещу нас, които искат тяхната „Партия на свободата“ да бъде заличена.

В края на месеца ще бъда в Словакия, където ще водя разговор с Мариян Котлеба, председател на партия „Наша Словакия“, която на последните избори е четвърта политическа сила с 10% в парламента и има двама евродепутати. Там се оказа, че също като нас, тази партия е имала процес за забрана преди няколко години – спечелили съдебното дело, но сега отново, забележете по същия модел, местни общественици – така наречени „интелектуалци“, с послания към властта да забрани партията, защото, забележете, била заплаха за демокрацията и нарушавала конституцията. Абсолютно едно и също нещо се случва, по един и същи начин, по един и същи способ в България, Германия, Нидерландия и Словакия и това са само местата, с които аз съм запознат.

Подозирам, че и на други места в други държави има същите случаи. Което показва едно нещо – в момента в Европа се надига не вълна, а цунами. Цунами, което заплашва да изхвърли американския колониален режим от европейския континент, защото той е огромен и се разпрострял във всяка една европейска държава-членка на Европейския съюз, без изключение. И желанието на местните европейски народи, на локалните населения да отвоюват своята независимост, става все по-силно и по-голямо. В този случай няма как да няма абсолютно еднакви действия във всички държави, защото американците не могат по друг начин да се справят с нас. Техните марионетки са изключително жалки и безволеви, те са в повечето случаи взети от дъното, от утайката на обществото и знаят, че дължат властта и своите властови позиции единствено и само на американската опека и американската намеса.

Поради тази причина те не мога по никакъв начин да задържат своите влияния и позиции без тази намеса и затова толкова яростно защитават американската политика. Само че това нещо става все по-видно от ден на ден не само в България, става все по-видно във всяка една от останалите европейски държави.

В резултат на което стигаме до ситуацията, в която догодина на европейските избори е твърде вероятно формациите като „Възраждане“ да бъдат първа политическа сила в европейския парламент.

Още нещо искам да заявя, от сега да се знае, не просто ще промени българския политически модел на това пълно преклонение пред американското посолство, но „Възраждане“ ще промени и вече променя европейския политически модел. Така че ние ще направим не просто една огромна радикална промяна в България, ами ние ще създадем нова европейска политика, която ще бъде пример за много други държави по света като цяло.

От какво се нуждае местната политика в цялата страна?

От свобода! От свобода от намесата на националното правителство, което в повечето случаи ползва властта си, за да мачка и репресира опозиционните кметове. Свобода от намесата на местните олигарси, свобода от намесата на местни партийни дерибеи, които използват позициите си на национална власт, националното правителство. За да могат да репресират неудобните местни кметове, но най-вече местната политика се нуждае от осъзнаване на местното население, че местните избори са изключително важни.

Те са много подценявани, не знам дали виждате в момента как се прави всичко необходимо, за да се скрият изборите, като че ли те не съществуват – няма ги. Не се говори за избори, въпреки че ние сме, както се казва, почти в разгара на предизборната кампания. Хайде да кажем, че не сме още в разгара на кампанията, но сме в навечерието на кампанията, събират се подписи за регистрация на партиите, има вече консултации за общински граждански комисии – изборната машина е завъртяна.

И въпреки всичко медиите правят всичко необходимо, за да скрият това, освен ако, разбира се, не става дума за кандидатите на управляващата проамериканска коалиция – най-вече ПП-ДБ. Току-що буквално преди да започна да разговарям с Вас по повод на това интервю, слушах в продължение на 45 минути по БНР надълго и нашироко репортажи и интервюта с кандидати за кметове на София на ПП-ДБ. В продължение на 45 минути захласнатата водеща буквално може би забрави колко е часът, което е абсолютно, абсолютно недопустимо, но това е факт за начина, по който управляващият ни американски колониален режим е овладял медиите.

Така че местните избори са важни, най-вече заради това, че на тях позициите на местната власт могат да бъдат овладяни от единствената опозиционна политическа сила в лицето на „Възраждане“, което определено оттам насетне ще доведе и до промени в националните позиции.

Остана ли политика в политиката, или все повече наблюдаваме стремеж към задоволяване на партийни, а и олигархични интереси?

– Единствената българска, единствената организация в парламента, която се занимава с политика, е „Възраждане“. Всичко останали се занимават със задоволяване на олигархични и на частно партийни интереси, които всъщност са котерийни интереси, не са партийни. Те представляват интересите на няколко, да кажем, криминални групировки под флага на американското посолство, удовлетворяват напълно всички изисквания и искания на американския посланик, удовлетворяват и своите собствени икономически интереси.

Така че единствената организация в България, която се занимава с политика, е „Възраждане“.

Другите отдавна вече не се занимават, неслучайно нивото на българската политика е толкова ниско, единствените политици сме от „Възраждане“, единствените, които говорим за политика, за стратегии, за планове за развитие. Да сте чули да се споменава словосъчетанието „български национален интерес“? Освен „Възраждане“ няма други. И това е много трагично.

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори, защо и кога?

– Да, категорично очаквам, още от преди да се сформира това правителство бях питан за това дали може да има кабинет и казах, че може, но веднага след това уточнявах, че този кабинет няма как да бъде стабилен.

И ние виждаме, че той не е стабилен, въпреки че за момента разпределят властта и крадат, както се казва, обществения ресурс доста добре.

Истината е, че идват местните избори, където ПП-ДБ ще се провалят кардинално, защото нека да направя една съвсем кратка отметка, в момента представители на така наречената „Доносническа- демократична общност“ или както аз наричам „фашизмократичната общност“, на национално ниво са точно един човек – това е кметицата на Мирково, която е представител на ДСБ. „Да, България“ нямат един кмет.

ПП по обозрими причини също нямат, защото ги нямаше на политическата карта. Разпадът на тяхната партия е на национално ниво, който е видим, електорален разпад имам предвид, защото техните избиратели ги напускат всеки ден, заради предателството, което извършиха техните избраници към избирателите си.

Реално погледнато, шансът да вземат повече от един общински кмет е горе-долу близо до нулата.

Когато формацията, управляващата държавата, не може да излъчи повече от един или двама общински кметове в страната и регистрира такива резултати, най-логичното нещо е правителството ѝ да подаде оставка. Още повече, че партньорите, които са в това правителство ДПС и ГЕРБ, реално погледнато, не биха се поколебали да отрежат главата на своите партньори. Защото виждаме, че тази престъпна коалиция може да бъде окачествена със следната характеристика: „Тя обединява няколко бандитски групировки, обединява млади бандити, стари бандити и турски бандити. Горе долу това е положението. Ако трябва да уточня, старите бандити от ГЕРБ, младите от ППДБ и турските бандити от ДПС.

Добре, кога ще бъдат тези предсрочни избори?

– Според мен, ако не са в края на годината, то най-късно напролет.

– Как ще коментирате информацията, разпространена от BBC, за трима българи с обвинение за шпионаж във Великобритания?

– Веднага след като разбрах за тримата българи, които са арестувани през февруари, но незнайно защо разбираме сега за тях, написах статус в социалната мрежа Фейсбук, че мога да се обзаложа, че американските българоезични медии ще се опитат да ги изкарат членове на „Възраждане“. Така и стана. Опитаха се да го направят още на следващия ден. Разбира се, всяка връзка на тези българи с „Възраждане“ е лъжа, защото те не са наши членове, не са участвали в изборите като наши застъпници или членове на комисии.

Нещо повече, дори посочения период, за който са обвинявани, „Възраждане“ не е имала право на членове на комисии.

По-притеснителни обаче са следните неща: . Никой не е уведомен за ареста на българите – нито техните близки (иначе биха казали поне на нашите власти), нито нашето посолство, нито дори английските медии.

Арестите са извършени февруари, а се оповестяват сега. Повече от половин година трима българи гният в английски затвор. Защо? Как така са арестувани за шпионаж, а обвиненията им са за притежавани „документи с невярно съдържание“? Нали Англия ни е съюзник в НАТО? Защо поне българските служби не са уведомени? Ние от „Възраждане“ настояваме МВнР веднага да привика английския посланик, за да даде обяснение по този казус.

Убиха Алексей Петров. Вашият превод?

– Докато американските медии се готвеха да се упражняват с фалшивата новина за въображаема връзка на „Възраждане“ с въображаеми „руски шпиони“ в Англия, стана ясно, че в София е убит Алексей Петров.

Тук вече е налице нещо съвсем различно – ставаме свидетели на връщане на мутренските години и развилняване на престъпността в България. Публична тайна е, че Петров беше свързан с ПП-ДБ, а връзките му с лицето, известно като „Татко Петко“, бяха основа за опити за кадрувания в МВР и службите.

Когато престъпни мутри като сегашните управляващи от престъпната коалиция ППДБ-ДПС-ГЕРБ вземат властта, неизбежно се стига до убийства. Разбира се, няма как да не припомня и странното съвпадение между пристигането на новия американски посланик и внезапните покушения срещу знакови престъпни фигури като Къро и сега Петров.

Едно е ясно – мутренското правителство върна обратно забравените мутренски години. Остава само да си зададем един последен въпрос – кой ще бъде следващият? И дали няма да е политик? В Хаити убиха президента на държавата, та какво остава за нашата колониална територия.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!