Говорителката на Байдън: „Живеем по-добре“. Fox я пита: Ти на кой свят си?

По време на редовен брифинг на Белия дом акредитираните за президентството репортери са задали въпроси на говорителката на президента Джо Байдън, свързани с водената от президента политика в сферата на икономиката (Байдъномика) –  основна тема в предизборната му кампания.

Един от репортерите е помолил Карин Жан-Пиер да коментира, че едва 34% от американците са на мнение, че Джо Байдън се справя. В отговора си говорителката му влязла в пламенна защита, като е обяснила, че по времето на настоящия президент са създадени нови 13 милиона работни места, заплатите се повишавали и пр., т.е., че икономиката на страната е в много добро състояние.

Затова и Foxnews излезе с подигравателното заглавие: Говорителката на президента на САЩ Карин Жан-Пиер твърди, че американците са финансово по-добре при Байдън. В кой свят живее тя?

Медията публикува и редица подигравателни коментари на политици по темата:

 

Конгресменът – републиканец Робърт Гууд пише в Туитър: „Единствените хора в Америка, които се чувстват по-добре за личните си финанси, са от престъпната фамилия на Байдън“.

 

Друг конгресмен от републиканската партия, пише: „В кой свят живее тя? Инфлацията е най-високата от 40 години насам. Близо 80% от американците смятат, че страната върви в грешна посока“, трети конгресмен на републиканците, Гай Решенталер също коментира в Туитър: „Цените са се увеличили с 15,5%, а заплатите са намалели с 3,2%, откакто президентът Байдън встъпи в длъжност. Американците са смазани от политиките му.“

 

Авторът от The Federalist, Еди Скари коментира: „Проверка на фактите: Американците сега пият хапчета против безпокойство, само за да отидат до магазина за хранителни стоки, заради политиките на Байдън“.

 

Медията припомня, че според социологическите проучвания, одобрението на Байдън е от 42%, спрямо 53% на неодобрение.

Източник: Foxnews

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!