СКАНДАЛ: Гласи ли Габриел правителство с ПП-ДБ през главата на Борисов?

от Лазар Лазаров

Дълбок разрив в ГЕРБ? Критично БГ научни от свои отлично информирани източници, пожелали анонимност, че трусове се случват не само между ГЕРБ и ПП-ДБ, но и вътре в партията на Бойко Борисов. 

Лидерът на ГЕБР бил взел окончателно решение в края на миналата седмица да няма правителство с харвардските самодейци. Търпението му било напълно изчерпано. Каква била изненадата му обаче, когато Мария Габриел, заявила, че мандатът е взет от нея тя ще реши, дали да направи правителство.

Зли езици твърдят, че вчера Габриел е поискала от българския държавния глава Румен Радев съдействие, за да говори с Борисов по нейната амбиция да сътвори кабинет през главата на лидера на ГЕРБ. Това е била и причината да поиска да си говори с президента извън протокола! 

Депутати от ГЕРБ подозират, че е възможно Габриел да се е обаждала вече до БСП за подкрепа в Народното събрание при гласуването на кабинета, тъй като тя вероятно е осъзнала, че Борисов е твърдо против  правителството с ПП-ДБ. Това означава и, че и народните му представители няма да гласуват „за“.

Както съобщи Критично по-рано, посланикът на САЩ у нас Кенет Мъртън се е срещнал с президента Румен Радев днес по обяд.

Дали американският посланик е бил при Радев да говори по донесената ни схема на Габриел, остава да гадаем.  

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!