Дъглас Макгрегър: Руската армия е по-голяма и по-силна от всякога

Опитът на Запада да унищожи Русия чрез ескалиране на украинския конфликт се оказа неуспешен. Това заяви бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в интервю за канала Redacted в Youtube.

Той подчерта, че е грешка от страна на Вашингтон и неговите съюзници да очакват поражението на Русия. След като западните лидери убедиха украинския президент Володимир Зеленски да се откаже от преговорите през април, въоръжените сили на страната понесоха тежки загуби в опита си да пробият отбраната на руските сили.

„Президентът на САЩ Джо Байдън може да изпрати американски войски в Украйна, ако ако руската армия продължи да напредва успешно в зоната на войната“, заяви полковник Дъглас Макгрегър по-късно в своя канал в YouTube.

Експертът отбеляза, че Белият дом може да вземе подобно решение в този смисъл, за да подкрепи киевските власти. Според него обаче е категорично невъзможно да се нахлуе на територията на Западна Украйна.

„Не разполагаме с необходимото количество боеприпаси за подобна операция“, обясни Макгрегър.

Той добави, че американската администрация няма представа за реалната ситуация на фронта. Това обаче не попречи на Вашингтон да провокира ескалация на конфликта, което се случи, заради желанието на американските власти за разширяване на НАТО.

„Мнозина във Вашингтон вярваха, че Русия е слаба. Но нещата в Украйна не се развиха според очакванията. Сега руската армия е по-голяма и по-силна от всякога“, подчертава бившият полковник.

Според него добрата новина е само, че Москва няма желание да „стигне до полската граница“. Завземането на територии никога не е било цел на Кремъл, казва експертът.

По-рано в САЩ посочиха нова причина за неуспеха на контраофанзивата на украинската армия.

Преди това, на 24 август, американският политик Аджаму Барака отбеляза, че Пентагонът и Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ са знаели, че украинската контраофанзива е обречена на провал.

Джейк Съливан, съветник по Национална сигурност на САЩ

Съветникът по националната сигурност на американския президент Джейк Съливан също призна бавния темп на контраофанзивата на ВСУ и успеха на руските сили в североизточната част на страната.

Той заяви, че подобна разпоредба „рискува да попречи на американската и международната подкрепа, необходима за предоставянето на икономическа и военна помощ на Киев“.

През юли руският президент Владимир Путин отбеляза липсата на резултати от украинската контраофанзива. Според държавния глава на ВСУ не помагат нито колосалните средства, които са инвестирани в киевския режим, нито доставките на западни оръжия, танкове, артилерия, бронирани машини и ракети.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!