Всичко с оставката на Тагарев било просто, но медиите го усложнили, рече Борисов

Относно скандала с исканата оставка на министъра на отбраната Тодор Тагарев, лидерът на ГЕРБ обясни в Търново, че всичко е много просто, а медиите са го направили сложно, предаде „Фокус“.

Гледах господин Тагарев, който обясняваше как всичко е направил той. Това ме ядоса и след това му го обясних”, каза Борисов.

“Сега ще ви обясня какво е направил парламентът, за да имаме претенции. Предишното правителство не посмя, а тайно даваше оръжия на Украйна. Западните медии пишеха, че България е най-големият износител на оръжия и бяха прави”, каза председателят на ГЕРБ.

“Ние винаги сме били честни и когато сме говорили за българо-руската дружба, и когато сме говорили за войната. От момента, в който Русия нападна Украйна и стана агресор, ние сме на страната на Украйна”, обясни още той.

“Кой сложи подписите си да се дадат бронетранспортьори на Украйна? Аз знам, че губим избиратели, но това е нещо, което трябва да се заяви ясно. Кой сложи подписи за зенитните системи? Той или ние с нашите имена, знаейки, че това ни носи проблеми? Ясно казахме, че до края на декември ще бъдат подменени бронираните машини със „Страйкър“. Само, че чакаме Асен Василев, бюджетът да бъде след изборите, за да не го критикуват. Затова казах от кое не съм доволен и той е длъжен да се поправи. Цялата тежест в момента е върху парламента. Така както за Северна Македония от къде тръгна падането на ветото – от парламента. За всички важни и тежки решения парламента помага”, каза лидерът на ГЕРБ.

“Затова когато имаме претенции към министрите се основават на това, че ние сме ги назначили и искаме те да работят добре“, заключи Борисов.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!