Гайтанджиева: Тагарев бърза със страйкърите да не падне правителството. Кардамски: ПП-ДБ ще свършат всички мръсни закони и сделки. ГЕРБ и ДПС ще дойдат после в бяло

Сделката за страйкърите ще бъде финализирана, както беше финализирана и тази за изтребителите F-16. Друг е въпросът, кога ще ги получим и на каква цена. Това заяви в предаването Студио Хъ на 7/8 ТВ журналистът и главен редактор на сайта Обективно Диляна Гайтанджиева с водещ Катя Илиева.

Журналистът и главен редактор на сайта Критично Валентин Кардамски добави, че явно е имало защо Тошко Йорданов от Има такъв народ да каже, че страйкърите гърмят, като пуканки на бойното поле в Украйна. 

Той беше категоричен, че докато Тагарев убеждава депутатите да закупят бойни машини Страйкър, които излизат от употреба от американската армия, българин участва в строеж на завод у нас за бойна техника и е необяснимо, защо той не печели поръчката, което ще отвори нови работни места и логистиката ще е по лесна на наша територия. Същият произвежда БМП Рила със значително по-добри характеристики от излизащите от употреба Страйкъри. Според Кардамски, скръцването със зъби от страна на Делян Пеевски към военния министър е пърформанс за пред хората.

Кардамски добави още, че докато Денков е премиер, всички мръсни сделки и закони ще бъдат приети и когато се завъртят и Мария Габриел стане премиер, ГЕРБ и ДПС ще излязат в бяло и ще кажат – те от ПП-ДБ ги приеха. Това гарантира срив на Продължаваме промяната при едни предсрочни избори, каза още той.

Диляна Гайтанджиева беше категорична, че Тагарев бърза да прокара страйкърите, защото не е ясно, дали правителството няма да падне и какво ще се случи оттук нататък.

Целият разговор във видеото:

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече