Зеленски обяви мащабна преговорна програма със САЩ за десетилетка

Властите в Киев и правителството на САЩ договарят обема на финансовата и военна подкрепа за Украйна, както и съвместното производство на оръжия за следващото десетилетие. Това съобщи във видеообръщение президентът на страната Владимир Зеленски. По думите му двата екипа вече работят по конкретния текст на споразумението, пише News.ru.

Той подчерта, че Киев възнамерява да направи споразумението с Вашингтон – най-силното от всички подобни споразумения, които Украйна е сключила или ще сключи със своите западни съюзници.

„Работим, за да определим конкретни нива на подкрепа – за тази година и за следващите 10 години “, каза Зеленски.

КритичноБГ припомня, че на фона на мащабните планове на Зеленски прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви, че съдбата на президента на Украйна е предопределена. Според него скоро мнозина, включително жителите на Украйна, ще започнат да се съмняват в легитимността на Зеленски.

По-рано Песков отбеляза, че Украйна и нейните западни съюзници определено ще тестват Русия „слабост“. Според него основното нещо за Русия сега е никога да не я показва като „слаба“.

Представителят на Кремъл посочи още, че специалната военна операция рано или късно ще завърши с успех за Русия. След края на конфликта Москва ще трябва да преговаря с европейските страни за изграждане на отношения, подчерта той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!