WP: Администрацията на Байдън е разцепена за Газа

Кабинетът на американския лидер Джо Байдън е разделен на два политически лагера по отношение на въоръжения конфликт между Израел и Хамас. Според вестник Washington Post сраженията в Ивицата Газа трябва да се разглеждат като една от най-тежките кризи по време на управлението на президента.

Авторите на статията подчертават, че наскоро около 20 служители на американската администрация са поискали среща със съветниците на президента на Съединените щати. Те са искали да знаят как Вашингтон възнамерява да намали броя на цивилните жертви в Газа. Според вестника тази среща свидетелства за разцепление в Белия дом, тъй като не всички официални лица в САЩ подкрепят настоящия външнополитически курс на администрацията на Байдън.

Освен това журналистите от Washington Post допълват, че американската администрация е сериозно обезпокоена от ситуацията в Газа.

По-рано САЩ увеличиха доставките на военно оборудване за Израелските сили за отбрана (Цахал). Според агенция Bloomberg Вашингтон е предоставил на Израел ракети, устройства за нощно виждане и различни боеприпаси.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!