Долната камара на Конгреса на САЩ одобри пакет от помощи за Израел. За Украйна – нито дума

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Камарата на представителите на САЩ одобри отделен законопроект за предоставяне на помощ на Израел. В него обаче не се споменава и думичка за Украйна. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на резултатите от гласуването.

В подкрепа на предложението са гласували 266 от членовете на контролирания от републиканците законодателен орган, а 196 конгресмени са гласували „против“.

Инициативата получи подкрепа в Камарата на представителите на фона на изявленията на лидера на демократите в Сената Чък Шумър. Той обяви, че контролираната от неговата партия горна камара на парламента няма да разгледа законопроекта без отпускане на помощ за Украйна и ще представи свой вариант за гласуване в пленарна зала.

По-рано стана ясно, че президентът на САЩ Джо Байдън ще използва правото си на вето, ако Конгресът на САЩ приеме законопроект за помощ само за Израел, без подкрепа за Украйна. Това съобщи Джон Кърби, координатор на стратегическите комуникации в Съвета за национална сигурност на Белия дом.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече