Байдън избягва пропалестински митинг през задния вход

Активисти проведоха митинг в подкрепа на Палестина пред хотела, където се проведе годишният прием на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом в събота, 27 април, съобщава Ройтерс. В събитието е участвал и президентът на САЩ Джо Байдън.

Според медията стотици протестиращи са се събрали пред хотел „Хилтън“ във Вашингтон. Те скандирали антиизраелски лозунги против правителството на Нетаняху и се обявили в подкрепа на Палестина.

Протестиращите поискали прекратяване на огъня в ивицата Газа. Те успели да окачат палестинско знаме на горните етажи на хотела и призовали журналистите да бойкотират мероприятието. Освен това са обиждали и държавните служители.

Президентът на САЩ Джо Байдън е избегнал протестите в предната част на хотела, като влязъл за мероприятието през задния вход, където все пак е бил посрещнат от по-малки групи протестиращи, призоваващи за прекратяване на огъня.

Преди това американската полиция задържа най-малко 36 участници в митинг в подкрепа на Палестина, който се проведе в държавния университет на Охайо.

Общо повече близо 400 души бяха задържани по време на вълна от протести в американските университетски кампуси срещу израелските действия в ивицата Газа. Повече от 90 души бяха задържани в Университета на Южна Калифорния, а 34 в Университета на Тексас полицията задържа най-малко 133 студенти от Колумбийския университет.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!