Шефът на руските служби съобщи, колко военни Франция изпраща в Украйна и какво ги очаква там

от Лазар Лазаров

Франция вече подготвя контингент от своите военни за изпращане в Украйна, като първоначално той ще възлиза на около 2 хиляди души. Това съобщи директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин, предава Известия. „Сегашното ръководство на страната (Франция – бел. ред.) не се интересува от смъртта на обикновените французи и от опасенията на генералите. Според информация, получена от руската СВР, вече се подготвя контингент, който ще бъде изпратен в Украйна. В първоначалния етап той ще възлиза на около 2000 души„, заявява той, цитиран го ТАСС.

В същото време ръководителят на СВР предупреждава, че френската военна част в Украйна ще стане „приоритетна легитимна цел за атаки на руските въоръжени сили“.

„Това означава, че го очаква съдбата на всички французи, които някога са влизали с меч на територията на руския свят“, пояснява Наришкин.

Освен това според руското разузнаване, френските военни вече изразяват опасения, че няма да могат тихомълком да прехвърлят такова значимо подразделение в Украйна и да го разположат там.

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че френските войници вече са в Украйна, като същите са били „натоварени“ за това на Летище София. През нощта ба 17 март на българската аерогара са стоварени стотици френскоговорящи служещи, като е възможно те да са част френския чуждестранен легион или от френските войски за бързо реагиране „Еднорог“ в Западна Африка и пояса Сахел.

По-рано през деня началникът на щаба на френските сухопътни сили генерал Пиер Шил заяви в интервю за вестник Le Monde, че въоръжените сили на страната са готови за най-трудните конфликти, за да защитят интересите си. В отговор Сергей Федоров, водещ изследовател в Института за Европа на Руската академия на науките, заяви в коментар за „Известия“, че засилването на милитаристичната реторика във Франция е свързано с осъзнаването на поражението на Украйна на фронта.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!