Русия задрасква напълно Алла Пугачова!

Алла Пугачова

Русия е започнала процедура по признаване на народната артистка на СССР Алла Пугачова за чуждестранен агент. Това съобщи ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин в канала си в Telegram. 

„Получих отговор от Генералната прокуратура на Русия на моето обръщение: „Процедурата за признаване на Алла Пугачова за чуждестранен агент е започнала, прокуратурата се обръща към Министерството на правосъдието на Русия с молба да признае Пугачова за чуждестранен агент“. Надявам се, че контролните органи ще доведат това дело докрай„, пише Бородин.

Маргарита Симонян, главен редактор на медийната група „Россия Сегодня“, заяви по-рано, че Пугачова „се е превърнала в предател“ заради напредналата си възраст. Тя сравни примадоната с президента на САЩ Джо Байдън, чиито когнитивни способности също са под въпрос. Според журналистката певицата, подобно на американския лидер, е „съвсем очевидно го стига“. В същото време, според музикалния критик Евгений Бабичев, Примадона е незаменима на руската сцена.

Адвокатът Сергей Жорин заяви, че руските власти не могат да забранят споменаването на Пугачова като автор и изпълнител на собствените ѝ песни. В същото време, според адвоката, законодателството позволява да се лиши изпълнителката от хонорари, тъй като този вид авторско право се счита за имуществено право. Жорин обясни, че такива права могат да бъдат отчуждавани, давани под наем, дарявани и продавани.

За скандалите между Русия и Алла Пугачова може да прочетете още: ТУК

Източник: News.ru

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!