Al Jazeera: Линейките на Червения кръст и Червения полумесец са умишлено обстрелвани

В сряда четирима парамедици от Палестинското дружество на Червения кръст и Червения полумесец бяха убити при две различни израелски нападения в рамките на половин час, както КритичноБГ ви съобщи.

Катарският телевизионен канал Al Jazeera се свърза с говорителката на Палестинското дружество на Червения кръст и Червения полумесец Небал Фарсах, за да разбере повече за случилото се.

„Първият инцидент беше в северната част на Газа. Той доведе до пълното разрушаване на линейката ни и уби трима от нашите парамедици. Вторият инцидент се случи в друг район в източната част на Ивица Газа. Получихме обаждане, че там има ранени поради въздушна атака“, каза Фарсах.

Тя добавя, че единият от двамата души, отишли да помогнат, е бил убит при въздушно нападение, а оцелелият е травмиран от ситуацията.

Умишлено е насочването и стрелбата по линейките на Палестинското дружество на Червения кръст и Червения полумесец, които имат ясна емблема в горната част на всеки автомобил. Тя се вижда много ясно отвсякъде, дори от въздуха. Обозначените по този начин автомобили трябва да се пазят в съответствие с международното хуманитарно право. Стрелбата срещу линейките не е случайна, а умишлена„, добавя Небал Фарсах.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!