Путин встъпи в длъжност като президент на Русия

от Лазар Лазаров

Владимир Путин положи клетва и встъпи в длъжност като президент на Русия. Церемонията по встъпване в длъжност се проведе в Кремъл във вторник, 7 май, предаде Известия.

„При упражняване на правомощията на президента на Руската федерация се заклевам да зачитам и защитавам правата и свободите на човека и гражданина, да спазвам и защитавам Конституцията на Руската федерация, да защитавам суверенитета и независимостта, сигурността и целостта на държавата, да служи вярно на народа“, заяви Путин.

След като положи клетва, Путин официално встъпи в длъжност като президент на Русия за нов мандат. Това беше последвано от националния химн на Руската федерация.

Владимир Путин завърши встъпването си в длъжност в Кремълския дворец с думите „заедно ще победим“, предаде News.ru.

Той подчерта, че руснаците са велик народ и Русия, след като преодолее всички препятствия, ще осъществи всичките си планове.

„Ние сме единен и велик народ. И заедно ще преодолеем всички препятствия и ще осъществим всички наши планове. Заедно ще победим!“- отбеляза държавният глава.

Критично припомня, че по-рано германското издание Spiegel съобщи за разногласия между страните от ЕС по въпроса за присъствието на руския президент на встъпването в длъжност: някои държави искат да изпратят свои представители на церемонията, а други са категорично против. Така на откриването ще присъстват представители на Франция, Унгария и Словакия, но Германия сметна това за неуместно.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!