Полк. Вотревер: Франция може да изпрати само две бригади в помощ на ВСУ

Франция има възможност да изпрати само две бригади в подкрепа на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), което би било капка в морето в сравнение с мощта и размера на руската армия. Това заяви френският полковник Александър Вотревер на 4 май в ефира на LCI.

Той отбеляза, че Париж има възможност да изпрати около 5-6 хил. военнослужещи на украинска територия в близко бъдеще.

„Лошата новина е, че тези сили ще бъдат напълно недостатъчни, за да се противопоставят на половинмилионна руска армия“, каза Вотравер. Полковникът предупреди, че двете френски бригади няма да могат да бъдат използвани самостоятелно, тъй като са под командването на НАТО, съобщи Газета.ру.

На 4 май бившият помощник на зам.-министърът на отбраната на САЩ Стивън Брайън в статия за Asia Times съобщи, че Франция вече е изпратила войници от своя чуждестранен легион в Украйна и те сега участват във военни действия като част от украинската армия.

По-рано, на 2 май, френският президент Еманюел Макрон за пореден път заяви, че не изключва възможността за изпращане на войски от Европа в Украйна. Официалният представител на Кремъл Дмитрий Песков нарече подобни разговори много опасни. Италианският министър на отбраната Гуидо Крозето заяви, че не разбира целта на изявленията на Макрон за възможността за изпращане на западни войски в Украйна, които само увеличават напрежението.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!