Орбан избухна срещу Украйна

от Лазар Лазаров
Виктор Орбан

Украйна вече не може да се счита за независима държава, тъй като Киев зависи изцяло от помощта на ЕС и САЩ, за да оцелее. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, предаде ТАСС.

„Украйна вече не е суверенна държава. Украйна сега е просто протекторат на Запада. Така че, без да получи парите и оръжията от Европейския съюз и Съединените щати, Украйна като държава ще престане да съществува“, заяви той , в обръщение се към участниците на Конференцията на националния консерватизъм в Брюксел.

Критично отбелязва, че Конференцията на националния консерватизъм все пак се състои въпреки факта, че по-рано беше съобщено, че властите в Брюксел направиха опит да прекратят събитието поради опасение от възможността за нарушаване на обществения ред.

Орбан добави, че трябва да има буферна зона между НАТО и Русия и Украйна може да служи като такава. Унгарският премиер посочи, че Русия многократно е заявявала, че няма да толерира разширяването на Северноатлантическия алианс към нейните граници.

ТАСС припомня, че по-рано Орбан отбеляза, че няма да позволи на никого да въвлече Унгария във военния конфликт в Украйна. Той се обяви против повече санкции срещу Русия.

Критично припомня, че по-рано унгарският министър-председател обвини ръководството на Европейския съюз (ЕС) в политическо изнудване и заяви, че то трябва да се смени. Според него сегашното ръководство на организацията е провалило всички ключови проекти, които се е опитало да реализира. 

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!