Орбан остро към ръководството на ЕС: Време ви е да си ходите!

от Лазар Лазаров
Виктор Орбан

Унгарският министър-председател Виктор Орбан обвини ръководството на Европейския съюз (ЕС) в политическо изнудване и заяви, че то трябва да се смени, предаде РИА Новости. Унгарският премиер отбеляза, че Европейският съюз се нуждае от нови лидери. Според него сегашното ръководство на организацията е провалило всички ключови проекти, които се е опитало да реализира.

„В момента ЕС има лидери с големи проекти, които сами са избрали, като зеления преход, политиката на устойчивост, миграцията, санкциите и провоенните политики, които се провалиха. Сегашното ръководство на Европейския съюз трябва да напусне, имаме нужда от нови лидери“, заяви ръководителят на унгарското правителство в пресконференция, запис от която е публикувана в социалната мрежа „X“.

По време на пресконференцията Орбан обвини Брюксел в „политическо изнудване“. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен „ясно каза“, че Унгария няма да получи пари от фондовете на ЕС „поради политиката за миграцията и половете“, отбеляза той.

РИА Новости припомня, че по-рано премиерът на Унгария обяви разминаване между политиката на Брюксел и интересите на европейците.

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че  властите в Брюксел прекратиха провеждаща се среща на десния елит в Европа. Конференцията на националния консерватизъм трябваше да приеме унгарския лидер и британския политик Найджъл Фрадж, но беше спряна от органите на реда поради опасение от възможността за нарушаване на обществения ред. Главният организатор на събитието Франк Фюреди заяви, че инцидентът „е нещо, което може да се види в някоя диктатура.“

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!