Моравецки: Полша спря да доставя оръжие на Киев

Полша вече не доставя оръжие на Украйна, защото тя вече разполага с достатъчно собствени. Това заяви министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки.

„Вече не прехвърляме никакви оръжия на Украйна въз основа на факта, че в момента самите ние се въоръжаваме с най-модерните оръжия. Ако искаш да се защитиш, трябва да имаш нещо, с което да се защитиш. Ние признаваме и следваме този принцип“, каза Моравецки пред телевизионния канал Polsat.

Премиерът добави, че именно поради тази причина полските власти са направили разширени поръчки за доставка на модерно въоръжение. Той припомни, че Полша е доставила на Киев най-големия обеми оръжие след Съединените щати и Великобритания. През юли полските власти изчислиха, че вече са прехвърлили оръжия на стойност 3 милиарда евро в Киев.

Напоследък обаче отношенията между Полша и Украйна доста се изостриха, предвид противоречията между двете страни по отношение на износа на селскостопанска продукция от Украйна.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече