Камала Харис: САЩ няма планове или намерения да изпраща войски в Израел или Газа

Камала Харис

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис заяви, че Вашингтон няма планове или намерения да изпраща войски в Израел или Ивицата Газа. „Нямаме никакво намерение, нито пък планове да изпращаме бойни части в Израел или Ивицата Газа“, заяви Харис в интервю за CBS News.

Тя подчерта, че е от изключително значение да се спазват правилата за водене на война в израелско-палестинския конфликт и да продължи потока от хуманитарна помощ към Газа.

„Терористичната организация „Хамас“ изби стотици млади хора по време на концерт. Според повечето оценки най-малко 1400 израелци са загинали. Израел без съмнение има право да се защитава“, каза Харис.

„В същото време обаче Хамас и палестинците не бива да бъдат приравнявани“, каза тя и добави, че палестинците заслужават „равни мерки за безопасност и сигурност.“ Вицепрезидентът на САЩ не пропусна възможността да призове Иран да не се намесва в конфликта.

Израел започна масирана кампания на въздушни бомбардировки на Ивицата Газа след трансграничната атака на палестинската групировка Хамас на израелска територия на 7 октомври. В конфликта до сега са убити повече от 9500 души, от които голямата част са палестинци, при това предимно деца и жени, и над 1538 израелци.

В събота говорителят на израелската армия Даниел Хагари обяви, че израелските сили разширяват операциите си и преминават към „следващата фаза на войната срещу Хамас„, която включва наземни операции.

2,3 млн. жители на Ивицата Газа изпитват недостиг на храна, вода, гориво и лекарства заради израелската блокада на палестинския анклав.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!